18 Kasım 2017 Cumartesi

Çiğ köfte dükkanlarında kaç masa olmasi gerekir


Çiğ köfte dükkanlarında kaç masa olur?

Çiğ köfte dükkanları Türk fast food kültürünün yoğun olarak bulunduğu mekanlardır. Yani çiğ köfte dükkanlarında diğer restoranlara veya kebapçılara oranla sunum ve servis çok hızlı yapılmaktadır. Zaten hazır olan ürünler servis tabaklarına ve tepsilere konulup masalara götürülür. Bir çiğköfte bayiliği dükkanında, kebepçılarda olduğu gibi pişirme ve bekleme süresi bulunmaz. Bu nedenle çiğ köfte dükkanlarında masalar müşteriler tarafından aşırı şekilde meşgul edilmez.

Ortalama olarak dükkan içerisine giren bir müşterinin siparişini vermesi, ürünlerinin hazırlanıp masaya servisi, masada yemesi, hesabı ödeyip dükkan çıkması arasında 10-15 dakikalık bir süre geçecektir. Halbuki kebap, pide işi yapan restoranlarda bu süre 30-45 dakika gibi sürelere çıkar. Bu yüzden bu tarz restoranlarda masaların çokça bulunması, gelen talebe karşılık verilmesi açısından gereklidir.

Dükkan büyüklüğüne, konumuna ve müşteri yoğunluğuna bağlı olmakla beraber ortalama bir çiğ köfte dükkanında 3 masa 9 sandalye yeterlidir. Aşırı yoğun şubelerde bu masa sayısı 5-6 ya kadar çıkar ama daha fazlası için gereksizdir denilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ankara İşitme Cihazları ve Tipleri - Yetiş Haberci

Ankara İşitme Cihazları ve Tipleri - Yetiş Haberci https://www.yetishaberci.com/ankara-isitme-cihazlari-ve-tipleri/